Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОЛЕКСАНДР ОГЛОБЛИН У РОЗБУДОВІ УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРИЧНОЇ НАУКИ В США

Десятничук І. (2022) ОЛЕКСАНДР ОГЛОБЛИН У РОЗБУДОВІ УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРИЧНОЇ НАУКИ В США. Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2022: Вип. 34. с. 72-76. ISSN 2519-1942

[img]
Перегляд
Текст
Десятничук І..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Ім’я Олександра Петровича Оглоблина нерозривно пов’язане з розвитком української історичної науки протягом майже цілого ХХ ст. Представник покоління істориків 1920-х років, він продовжував свою працю тоді, коли багато його колег і друзів загинули від більшовицьких репресій 1930-х років. Не припиняв свої дослідження під час Другої світової війни і в еміграції, спочатку в Німеччині, потім – у далекій Америці. Довгий час забутий на батьківщині, він продовжував любити її і досліджувати історію. За роки наполегливої наукової праці вченим було написано понад 700 досліджень, присвячених різним проблемам історії України, її історіографії, генеалогії та інших допоміжних історичних дисциплін. Крім того, наукова діяльність Олександра Петровича Оглоблина дуже тісно пов’язана з багатьма науковими інституціями як в Україні, так і в діаспорі, що робить особливо важливим вивчення його життєвого шляху та наукової спадщини.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Десятничук І. Олександр Оглоблин у розбудові української історичної науки США / І. Десятничук // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. наук. пр. Рівнен. держ. гуманіт. ун-ту. - Вип. 34. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 72-76.
Ключові слова: еміграція, США, Олександр Оглоблин, історичне товариство, історіографія
Тематика (за УДК): 9 Географія. Біографії. Історія > 93 Історія > 930 Історична наука. Допоміжні історичні дисципліни
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 25 Трав 2023 07:51
Останні зміни: 25 Трав 2023 07:51
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11252

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу