Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

РЕГІОНАЛЬНИЙ СІЛЬСЬКИЙ КЛУБ І ПРОБЛЕМИ ЙОГО ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ

Виткалов С.В. (2018) РЕГІОНАЛЬНИЙ СІЛЬСЬКИЙ КЛУБ І ПРОБЛЕМИ ЙОГО ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ. Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, 2018 (№2). с. 92-96.

[img]
Перегляд
Текст
Виткалов С.В._сільський клуб.pdf

Завантажити (1MB) | Перегляд

Анотація

Мета роботи – дослідження ролі сучасного клубу в умовах реформи місцевого самоврядування (на прикладі Західного Полісся). Методологія дослідження ґрунтується на використанні низки методів (культурологічно-го, аналітичного, компаративного, контент-аналізу) у виявленні ролі клубних закладів для розв’язання виховних питань, організації культурно-дозвіллєвої діяльності населення на регіональному рівні. Наукова новизна полягає в виявлені якісної характеристики кадрового складу клубної сфери, зокрема його освітнього рівня, а також співставлення цих даних з освітніми характеристиками працівників інших установ (музичних чи художніх шкіл, шкіл мистецтв) сфери культури, з’ясуванні ролі органів місцевої влади у пошуку шляхів виходу з кризи та налагодженні контактів із регіональними навчальними закладами у забезпеченні кадрового потенціалу галузі у час реформування органів місцевого самоврядування. Висновки. У результаті проведеного дослідження виявлено проблеми функціонування клубних закладів у сучасних умовах, обумовлені відсутністю чіткої державної культурної політики, спрямованої на ставлення до цих закладів, а відтак – слабкою їх матеріально-технічною базою, відсутністю у наявних співробітників фахової освіти через брак відповідних вищих навчальних закладів; організацією їх діяльності на неповну ставку тощо; наголошено на низці негативних аспектів, пов’язаних із браком координації дій між вищими навчальними закладами, що мають у своїй структурі факультети (кафедри), співробітники яких могли б взяти на себе функцію підготовки фахівців зазначеного вище спрямування і керівниками галузі культури в регіонах. Наголошено на певних кроках у цьому напрямі, спрямованих на покращення ситуації, започаткованих нещодавно Міністерством культури України.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Виткалов С.В. Регіональний сільський клубі проблеми його подальшого фукціонування / С.В.Виткалов // Вісник Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. - 2018. - №2. - С. 92-96.
Ключові слова: Західне Полісся, клубні заклади, реформа місцевого самоврядування, вищі навчальні заклади, культурно-дозвіллєва сфера
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 39 Етнологія. Етнографія. Звичаї. Традиції. Спосіб життя. Фольклор > 392 Звичаї, традиції в особистому житті
Підрозділи: Художньо-педагогічний факультет > Кафедра івент-індустрій, культурології та музеєзнавства
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 11 Квіт 2024 09:57
Останні зміни: 11 Квіт 2024 09:57
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13027

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу