Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ ТРАНСФОРМАЦІЇ СТАВЛЕННЯ ДО ДІТЕЙ І ДИТИНСТВА

Козлюк О.А. та Косарєва О.І. (2021) ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ СІМЕЙНОГО ВИХОВАННЯ У КОНТЕКСТІ ТРАНСФОРМАЦІЇ СТАВЛЕННЯ ДО ДІТЕЙ І ДИТИНСТВА. Інноватика у вихованні, 2021 (Вип.14). с. 189-199. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Козлюк О., Косарєва О..pdf

Завантажити (7MB) | Перегляд

Анотація

У статті здійснено історико-педагогічний аналіз проблеми сімейного виховання у контексті трансформації ставлення до дітей і дитинства. Доведено, що сім’я є середовищем всебічного розвитку дитини, а на батьків покладається відповідальність не лише за виховання, розвиток і навчання дітей, за збереження їх життя, зміцнення здоров’я та усвідомленого ставлення до здорового способу життя, а й формування почуття людської гідності. розглянуто історичні аспекти проблеми сімейного виховання. Враховуючи те, що зміст, цілі і методи виховання зумовлені історичними та культурними особливостями, зроблено спробу розкрити особливості трансформації ставлення до дітей у різні історичні епохи – від інфантициду та визнання самостійності і самоцінності дитинства.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Козлюк О.А. Історико-педагогічний аналіз проблеми сімейного виховання у контексті трансформації ставлення до дітей і дитинства / О.А. Козлюк О.І. Косарєва // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. / упоряд. О.Б. Петренко; ред. кол. : О.Б. Петренко, Н.Б. Грицай, Т.С. Ціпан та ін. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 14. - С. 189-199.
Ключові слова: діти, дитинство, сім’я, сімейне виховання, ставлення до дітей.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 02 Груд 2021 13:35
Останні зміни: 02 Груд 2021 13:35
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10033

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу