Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КНИЖКОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ

Федюшко Л.Ю. та Крет О.В. (2021) СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КНИЖКОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ. Прикладні аспекти інформаційного забезпечення та обґрунтування технічних і управлінських рішень, 2021. с. 79-81.

[img]
Перегляд
Текст
Федюшко Л.Ю., Крет О.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Книжкова культура в Україні за роки незалежності зазнала трансформацій, що були зумовлені переходом від радянського централізму до ідейного плюралізму, від русифікації до політики захисту української мови і культури, від командно-адміністративної радянської моделі господарювання до моделі ринкової. Зусилля ентузіастів і сьогодні лишаються чи не головною рушійною силою процесів розвитку книжкової культури – від етапу створення книжки до етапу її рецепції в суспільній свідомості. Водночас останніми роками відбулися позитивні зрушення в держав ній політиці в галузі книговидання: були ухвалені насущні правові норми, розпочав роботу Український інститут книги, запроваджені нові літературні конкурси та премії, державні програми на підтримку української книжки тощо.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Федюшко Л.Ю. Сучасні тенденції розвитку книжкового ринку України / Л.Ю.Федюшко, О.В.Крет // Прикладні аспекти інформаційного забезпечення та обґрунтування технічних і управлінських рішень : матеріали V Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти та молодих науковців 14 трав. 2021 р., м. Рівне. - Рівне : РВВ РДГУ, 2021. - С. 79-81.
Ключові слова: книжковий ринок України, книжкова культура
Тематика (за УДК): 6 Прикладні науки. Медицина. Техніка. Сільське господарство > 65 Керування підприємствами. Менеджмент. Організація виробництва, торгівлі, транспорту, зв'язку, поліграфії > 655 Поліграфічна промисловість. Поліграфічні підприємства. Видавництва. Книжкова торгівля
Підрозділи: Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра документальних комунікацій та бібліотечної справи
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 13 Січ 2022 09:55
Останні зміни: 13 Січ 2022 09:55
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10344

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу