Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВЕРТИКАЛЬНИЙ РОЗПОДІЛ ВОДНОЇ ЕНТОМОФАУНИ ОЗЕР ШАЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ

Онанчук М.М. та Трохимчук І.М. (2018) ВЕРТИКАЛЬНИЙ РОЗПОДІЛ ВОДНОЇ ЕНТОМОФАУНИ ОЗЕР ШАЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ. Регіональні геоекологічні проблеми в умовах сталого розвитку, 2018. с. 315-320.

[img]
Перегляд
Текст
Онанчук М.М., Трохимчук І.М..pdf

Завантажити (5MB) | Перегляд

Анотація

За останнє століття бурхливий розвиток промисловості призводить до систематичного забруднення прісних водойм, що прямо або опосередковано впливає на водну флору і фауну. Водні твердокрилі у відповідь на забруднення реагують багатьма реакціями, які протікають на молекулярному, клітинно-тканинному, органо-організмовому та інших рівнях. Природні угрупування багатокомпонентні, тому чутливість їх членів до того чи іншого забруднення різна. Якщо чутливим до отруйної речовини буде домінантний вид, то його зникнення або значне зменшення чисельності приведе до різкої зміни міжвидових відносин.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Онанчук М.М. Вертикальний розподіл водної ентомофауни озер Шацького Національного Природного парку / М.М.Онанчук, І.М.Трохимчук // Регіональні геоекологічні проблеми в умовах сталого розвитку : зб. наук. пр. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м.Рівне, 18-20 жовт. 2018 р. – Рівне, 2018. – С. 315-320.
Ключові слова: природоохоронні території, ентомофауна, прісні водойми
Тематика (за УДК): 5 Математика. Природничі науки > 59 Зоологія > 595 Членисті
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра біології та здоров`я людини та фізичної терапії
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 20 Січ 2022 14:33
Останні зміни: 20 Січ 2022 14:34
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10396

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу