Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ

Подейко Л. РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ. [Магістерська робота]

[img]
Перегляд
Текст
Розвиток професійної ідентичності майбутніх психологів.pdf

Завантажити (859kB) | Перегляд

Анотація

Соціально-економічні, політичні та культурні умови сучасного кризового періоду мають значний вплив не лише в глобальному значенні, а й на особистісному рівні. Все частіше стає актуальним питання особистості до власних потенцій «як стати кваліфікованим фахівцем». У вирішенні, власне, цієї проблематики галузь психологічної науки постає перед серйозним завданням, яке полягає у пошуку можливостей для реалізації особистості, розширенні здатності до самосприйняття та самоусвідомлення, а також здатності до самоідентифікації у сучасному інформаційному просторі. Ще більшої актуальності та гостроти ці питання набувають у представників професій, які здійснюють підтримуючу функцію, зокрема, в професійній діяльності психолога. Вочевидь, однією з його місій на шляху професійної реалізації стає підтримка та супровід особистості на етапі якісних змін, кризових періодів, прийнятті рішень, проживанні негативного досвіду. Це і вимагає високої фахової підготовки психолога не лише в теоретичному плані, а й в особистісному зростанні, так як власний позитивний досвід подолання труднощів та проблем стає унікальним інструментом майбутньої роботи з клієнтами. Очевидно, що беззаперечним та своєчасним завданням сучасної вищої освіти стає формування умов для розвитку професійної ідентичності особистості, яка, згідно поглядів науковців, стає фундаментальним підґрунтям для розвитку фахової ефективності.
Об`єкт дослідження: особливості розвитку професійної ідентичності майбутніх психологів.
Предмет дослідження: розвиток професійної ідентичності майбутніх психологів у процесі професійної підготовки.
Мета дослідження: теоретично вивчити і емпірично дослідити особливості розвитку професійної ідентичності майбутніх психологів.

Тип елементу: Магістерська робота
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Подейко Л. Розвиток професійної ідентичності майбутніх психологів : дипломна робота освітній рівень «Магістр» / Л. Подейко ; наук. керівник О.С.Созонюк ; рец. О.В.Іванюта. - Рівне : РДГУ, 2021. - 93 с.
Ключові слова: професійна ідентичність, майбутній психолог
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Галина Тарасюк
Дата внесення: 21 Лют 2022 13:24
Останні зміни: 22 Лют 2022 08:56
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10621

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу