Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

Володимир Федорович Заремба - основоположник саксофонового та естрадно-оркестрового виконавства Тульчинського краю

Палаженко О.П. та Трачук Л.Д. (2022) Володимир Федорович Заремба - основоположник саксофонового та естрадно-оркестрового виконавства Тульчинського краю. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2022 (Вип.14). с. 34-40.

[img]
Перегляд
Текст
Палаженко О.П..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

У представленій публікації досліджено життєвий та творчий шлях кларнетиста, саксофоніста, спеціаліста вищої категорії, викладача-методиста, керівника народного аматорського естрадного оркестру Тульчинського фахового коледжу культури, засновника класу саксофону на Тульчинщині, Заслуженого працівника культури України – Володимира Федоровича Заремби.
Важливою подією не тільки для Тульчинського культурно-освітнього училища, але й для всього Подільського краю стає відкриття Володимиром Федоровичем Зарембою класу саксофона у 1980 році. З приходом на викладацьку роботу Володимира Федоровича в Тульчинському культурно-освітньому училищі починає бурхливо розвиватися естрадний напрямок. Історія естрадного оркестру в цьому навчальному закладі розпочалась у 1977 році. Його засновником та першим керівником став Володимир Федорович Заремба. В 1997 році аматорському естрадному оркестру Тульчинського культурно-освітнього училища під керівництвом В. Ф. Заремби було присвоєно звання "Народний", що свідчить про високий рівень виконавської майстерності колективу та про професіоналізм його керівника. Згодом результатом багаторічної плідної праці Володимира Федоровича стає присвоєння йому звання "Заслужений працівник культури України" (2009 р.).

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Палаженко О.П. Володимир Федорович Заремба - основоположник саксофонового та естрадно-оркестрового виконавства Тульчинського краю / О.П.Палаженко, Л.Д.Трачук // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя: зб. наук. пр. - Рівне: Волинські обереги, 2022. - Вип. 14. - С. 34-40.
Ключові слова: Володимир Федорович Заремба, керівник, виконавець, педагог.
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра духових та ударних інструментів
Користувач, що депонує: Наталія Гуменюк
Дата внесення: 28 Лют 2023 09:34
Останні зміни: 28 Лют 2023 09:34
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10852

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу