Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

Інструменти ударної установи та їх класифікація

Димченко С.С. (2022) Інструменти ударної установи та їх класифікація. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2022 (Вип.14). с. 106-111.

[img]
Перегляд
Текст
Димченко С.С..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Ця робота присвячена класифікації ударних інструментів, що складають ударну установку. Аналізуються існуючі класифікаційні розробки. У цій роботі містяться висновки щодо класифікаційного осмислення ударного інструментарію, визначається класифікаційна основа та головні тенденції її подальшого інструментального розвитку.
Ударна установка – це новий рівень розвитку принципу комплексних інструментів: від тамбурино-подібних ударних, через з'єднання великого барабана та тарілок для гри одним музикантом (у традиціях маршового оркестрового виконавства), через перші спроби об'єднання малого та великого барабанів з тарілками на початку XX століття для гри сидячи, знову ж таки, одним виконавцем, до різноманіття інструментарію, що призвело до появи найскладніших пристроїв у конструкції сучасної ударної установки.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Димченко С.С. Інструменти ударної установи та їх класифікація / С.С.Димченко // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя: зб. наук. пр. - Рівне: Волинські обереги, 2022. - Вип. 14. - С. 106-111.
Ключові слова: ударні інструменти, барабани, ударна установка, класифікація, мембранофони, ідіофони.
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра духових та ударних інструментів
Користувач, що депонує: Наталія Гуменюк
Дата внесення: 28 Лют 2023 10:44
Останні зміни: 28 Лют 2023 10:44
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10856

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу