Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОБ’ЄКТ І ПРЕДМЕТ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У МЕТОДОЛОГІЧНИХ СИСТЕМАХ УКРАЇНИ І ПОЛЬЩІ

Руденко В. та Руденко Н. (2022) ОБ’ЄКТ І ПРЕДМЕТ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ У МЕТОДОЛОГІЧНИХ СИСТЕМАХ УКРАЇНИ І ПОЛЬЩІ. Інноватика у вихованні, 2022 (Вип.15). с. 102-123. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Руденко В., Руденко Н..pdf

Завантажити (7MB) | Перегляд

Анотація

Об’єкт і предмет слід визначати у кожній науковій роботі, вони є обов’язковими елементами дослідження. Їх відсутність може свідчити про те, що дослідник не до кінця усвідомлює, що досліджує, а вибрані ним методи та засоби можуть бути неадекватними. Неспроможність прозоро визначити об’єкт і предмет дослідження позбавляє роботу наукового характеру. У статті розкрито особливості тлумачення понять «об’єкт» і «предмет» педагогічного дослідження на підставі порівняння їх характеристик у наукових дискурсах України і Польщі, а також надано рекомендації щодо вдосконалення методологічного забезпечення кваліфікаційних робіт.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Руденко В. Об’єкт і предмет педагогічних досліджень у методологічних системах України і Польщі / В. Руденко, Н. Руденко // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т ; упоряд.: О.Б. Петренко ; ред. кол.: О.Б. Петренко, Н.Б. Грицай, Т.С. Ціпан та ін. - Рівне : РДГУ, 2022. - Вип. 15. - С. 102-123.
Ключові слова: об’єкт, предмет, методологія, педагогіка, дослідження.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Факультет математики та інформатики > Кафедра інформаційно-комунікаційних технологій та методики викладання інформатики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 28 Лют 2023 13:21
Останні зміни: 07 Бер 2023 08:36
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10859

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу