Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МЕДИЧНА РЕФОРМА ЯК ЗАСІБ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ (НА ПРИКЛАДІ КНП «КОРЕЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ»)

Іванюк С.В. та Сяська О.В. (2022) МЕДИЧНА РЕФОРМА ЯК ЗАСІБ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ МЕДИЧНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ (НА ПРИКЛАДІ КНП «КОРЕЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ»). Децентралізація влади, проведення реформ в Україні: проблеми та перспективи реформування, 2022. с. 7-9.

[img]
Перегляд
Текст
Іванюк С., Сяська О..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

У розроблених заходах з адаптації децентралізованої системи управління та фінансування медичної галузі, прослідковується позитивна динаміка, як в роботі, так і у фінансуванні медичної установи. Децентралізація у вигляді медичної реформи дає можливість на пряму заключати договори на медичні послуги із НСЗУ і отримувати пряме фінансування лікувального закладу. Сучасні адаптовані постанови і накази не обмежують роботу керівників закладів, а дозволять, навіть за короткий період, розвивати свої медичні установи, отримуючи прибуток для підприємства. Фактори, які гальмують реформування закладів, є зовнішніми чинниками, а саме: COVID-19 та повномасштабна війна російського агресора. Але навіть за таких умов, НСЗУ розробляє для комунальних закладів нові пакети фінансування медичних послуг надання допомоги при лікуванні інфекційних хвороб та травм. Таким чином, медичний заклад, який зуміє швидко адаптуватись до умов та вимог медичного ринку, отримає фінансування.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Іванюк С.В. Медична реформа як засіб децентралізації управління та фінансування медичних закладів України (на прикладі КНП «Корецька міська лікарня») / С.В. Іванюк, О.В. Сяська // Децентралізація влади, проведення реформ в Україні: проблеми та перспективи реформування : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти та молодих учених; Рівне, 8 груд. 2022 р. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 7-9.
Ключові слова: реформування медичних закладів, пакети фінансування медичних послуг.
Тематика (за УДК): 6 Прикладні науки. Медицина. Техніка. Сільське господарство > 65 Керування підприємствами. Менеджмент. Організація виробництва, торгівлі, транспорту, зв'язку, поліграфії
Підрозділи: Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра менеджменту
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 29 Бер 2023 09:30
Останні зміни: 29 Бер 2023 09:30
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11010

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу