Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО СЕГМЕНТУ РИНКУ ПРАЦІ В УКРАЇНІ

Опанасюк Т.А. (2022) СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО СЕГМЕНТУ РИНКУ ПРАЦІ В УКРАЇНІ. Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії, 2022: Вип. 34. с. 76-86. ISSN 2519-1942

[img]
Перегляд
Текст
Опанасюк Т..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто основні соціальні проблеми молодіжного ринку праці. На основні аналізу й узагальнення статистичних даних та результатів соціологічних досліджень проаналізовано сучасні тенденції зайнятості та безробіття молоді. Досліджено дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили на молодіжному ринку праці. Розглянуто сприятливі чинники для працевлаштування молоді та труднощі, що трапляються на її шляху у процесі пошуку роботи.
У ході дослідження з’ясовано основні ознаки молодіжного сегменту ринку праці: несформованість професійних інтересів у молоді; дисбаланс попиту та пропозиції на молодіжну робочу силу; невідповідність рівня кваліфікації молодих спеціалістів вимогам роботодавців; низька оплата та незадовільні умови праці. Доведено, що високі показники молодіжного безробіття негативно впливають не тільки на матеріальний стан та соціалізацію молоді, а й гальмують соціально-економічний розвиток країни. Запропоновано заходи щодо сприяння працевлаштуванню молоді та зниження рівня молодіжного безробіття.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Опанасюк Т. Сучасні тенденції розвитку молодіжного сегменту ринку праці в Україні / Т. Опанасюк // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. наук. пр. Рівнен. держ. гуманіт. ун-ту. - Вип. 34. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 76-86.
Ключові слова: молодь, ринок праці, зайнятість, безробіття, попит та пропозиція робочої сили, досвід
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 33 Економіка. Економічна наука > 331 Праця. Працевлаштування. Робота. Економіка праці. Організація праці
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра міжнародних відносин
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 29 Трав 2023 07:36
Останні зміни: 07 Лют 2024 09:57
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11262

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу