Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МУЗИКА ЯК ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИЙ ЗАСІБ ВПЛИВУ НА ЕМОЦІЙНИЙ СТАН ЛЮДИНИ

Левчук Н.О. та Крет М.В. (2021) МУЗИКА ЯК ПСИХОТЕРАПЕВТИЧНИЙ ЗАСІБ ВПЛИВУ НА ЕМОЦІЙНИЙ СТАН ЛЮДИНИ. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2021: Вип. 13. с. 154-158.

[img]
Перегляд
Текст
Левчук Н.О., Крет М.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається актуальне питання, впливу музики на психоемоційний стан особистості. Опис ефекту від прослуховування різних музичних творів. Доводиться, що музика має значний гармонізуючий вплив на психіку і емоційний стан людини. Підкреслюється вплив музики та музикотерапії в цілому як спосіб активації уваги, кмітливості та спостережливості. Головною думкою статті є визнання, що музика являється одним з найпотужніших засобів емоційної регуляції психічної активності людини. Вона розвиває здатність людини розпізнавати і управляти своїми емоціями, підвищуючи його емоційний інтелект. Розглядаються чинники, що впливають на сприйняття музики, а саме психотерапевтичний вплив на емоційний стан людини, Музика викликає відповідні емоції і ефективно впливає на особистість, маючи могутній оздоровчий потенціал. Простір музичного середовища повинен забезпечити формування та розвиток людини, здорової як фізично, так і психічно, яка легко адаптується до нових умов, що змінюються. Вплив музики на різні системи людини. Здатність музики впливати на емоційний стан, що виникає при її сприйнятті залежить від індивідуальних особливостей індивіда, ступеня музичної підготовки, інтелектуальних особливостей

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Левчук Н.О. Музика як психотерапевтичний засіб впливу на емоційний стан людини / Н. О. Левчук, М. В. Крет // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя : зб. наук. пр. / упоряд. С. Д. Цюлюпа. – Рівне, 2021. - Вип. 13. - С. 154-158.
Ключові слова: музикотерапія, емоційний стан, музика, лікувальна функція музики
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра естрадної музики
Інститут мистецтв > Кафедра пісенно-хорової практики та постановки голосу
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 12 Черв 2023 11:18
Останні зміни: 13 Черв 2023 10:27
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11309

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу