Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПОСТАТЬ САМУСЕНКА ЄВГЕНІЯ ФЕДОРОВИЧА У ФОРМУВАННІ САКСОФОНОВОЇ ШКОЛИ МІСТА РІВНОГО

Палаженко О.П. та Вознюк І.М. (2021) ПОСТАТЬ САМУСЕНКА ЄВГЕНІЯ ФЕДОРОВИЧА У ФОРМУВАННІ САКСОФОНОВОЇ ШКОЛИ МІСТА РІВНОГО. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2021: Вип. 13. с. 81-84.

[img]
Перегляд
Текст
Палаженко О.П., Вознюк І.М..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Виконавство на духових інструментах спрямоване на засвоєння і відтворення музичного досвіду людства й тим самим на розвиток національної самосвідомості молоді. В статті розкрито основні засади становлення саксофонової школи у місті Рівному та вплив на даний процес талановитого педагога та виконавця, основоположник академічної школи виконавства на саксофоні у Рівненському музичному училищі Самусенка Євгенія Федоровича. Також в даній публікації розкрито методичну діяльність Самусенка Є. Ф., яка в більшій своїй мірі була зорієнтована на музичні заклади освіти І–ІІ рівнів акредитації, а також проаналізовано кращих випускників класу Євгенія Федоровича Самусенка.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Палаженко О. П. Постать Самусенка Євгенія Федоровича у формуванні саксофонової школи міста Рівного / О. П. Палаженко, І. М. Вознюк // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя : зб. наук. пр. / упоряд. С. Д. Цюлюпа. – Рівне, 2021. – Вип. 13. - С. 81-84.
Ключові слова: саксофонове виконавство, викладач, Самусенко Євгеній Федорович
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика > 788 Музика для духових інструментів
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра духових та ударних інструментів
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 12 Черв 2023 12:21
Останні зміни: 12 Черв 2023 12:21
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11312

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу