Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕМПАТІЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇЇ ФОРМУВАННЯ У РАННЬОМУ ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ

Шпраха Л.І. та Кулакова Л.М. (2021) ЕМПАТІЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇЇ ФОРМУВАННЯ У РАННЬОМУ ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.4). с. 132-135.

[img]
Перегляд
Текст
Шпраха Л., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Актуалізація нових цінностей в освіті, кардинальні зміни у соціально-культурному житті суспільства вимагають виховання людей нового типу. Становлення особистості, здатної до співчуття, співпереживання, сприйняття емоційних проявів іншої людини забезпечує її успішну адаптацію у сучасному соціокультурному просторі. Розвиток емпатії є невід’ємною частиною формування особистості, виховання у індивіда культури міжособистісної взаємодії, розвитку здатності людини керувати своїми почуттями та переживаннями. Вивчення проблеми емпатії важливе тим, що вона формує успішне входження індивіда в суспільство, допомагає йому адаптуватися, ефективно спілкуватися, взаємодіяти з іншими людьми, оскільки найбільший успіх в спілкуванні мають люди з високо розвиненою емпатією. Мета дослідження – проаналізувати соціально-психологічний зміст феномену емпатії, а також психологічні особливості формування емпатійності особистості у період ранньої юності.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шпраха Л.І Емпатія та особливості її формування в ранньому юнацькому віці / Л.І. Шпраха, Л.М. Кулакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 4. - С. 132-135.
Ключові слова: ранній юнацький вік, становлення особистості, емпатія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 02 Серп 2023 08:49
Останні зміни: 02 Серп 2023 08:49
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11594

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу