Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЄВРОПЕЙСЬКЕ КЛАРНЕТОВЕ ВИКОНАВСТВО ХХІ ст.

Клевець К.О. (2023) ЄВРОПЕЙСЬКЕ КЛАРНЕТОВЕ ВИКОНАВСТВО ХХІ ст. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2023: Вип.15. с. 60-64.

[img]
Перегляд
Текст
Клевець К.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

У представленій статті досліджено синтез європейського кларнетового виконавства та української національної школи. Охарактеризовано вплив інформаційно-комунікаційних технологій на розвиток кларнетового мистецтва де відбувається синтез кларнетового виконавства з іншими мистецькими жанрами, що є важливою складовою для розкриття виконавських можливостей. За допомогою сучасних технологій відбувається взаємодія представників українського та європейського кларнетового виконавства. У статті проаналізовано сучасних представників європейської школи та їхню манеру виконавства через призму впливу національних традицій. Зокрема, було розглянуто тенденцію професійного самовдосконалення та саморефлексії у ХХІ ст. яка є наслідком розвитку кларнетового мистецтва.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Клевець К. О. Європейське кларнетове виконавство ХХІ ст. / К. О. Клевець // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя : зб. наук. пр. / упоряд. С. Д. Цюлюпа. – Рівне, 2023. – Вип. 15. - С. 60-64.
Ключові слова: європейське виконавство, кларнетисти, інформаційно-комунікаційні технології, синтез, національні традиції
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика
7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика > 788 Музика для духових інструментів
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра духових та ударних інструментів
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 05 Вер 2023 06:18
Останні зміни: 05 Вер 2023 08:35
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11648

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу