Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

БАТЬКІВСТВО ТА МАТЕРИНСТВО ЯК СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ФЕНОМЕН

Кулакевич П. та Яцюк Н.О. (2021) БАТЬКІВСТВО ТА МАТЕРИНСТВО ЯК СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ФЕНОМЕН. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 69-72.

[img]
Перегляд
Текст
Кулакевич П., Яцюк Н.О..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Феномен батьківства становить не тільки теоретичний, а і практичний інтерес. Діагностика та допомога сім’ї тісно пов’язана з виконанням батьками їх батьківських функцій, активною взаємодією батьків і дітей. Досліджування батьківства є неможливим у відриві від сукупності всіх особистісних характеристик батьків. Саме в батьківстві (материнство і батьківство) реалізуються важливі особистісні та соціально-психологічні потреби дорослих чоловіків і жінок. Якщо батьківство супроводжується нестабільною, конфліктною ситуацією, негативною емоційною атмосферою в сім’ї, то виховання дитини буде пов’язане зі специфічним, несприятливим розвитком її особистості, тому вивчення детермінант успішного батьківства є важливою психологічною проблемою та виступає основною перспективою наших подальших досліджень.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Кулакевич П. Батьківство та материнство як соціально-психологічний феномен / П. Кулакевич; наук. кер. Н.О. Яцюк // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 69-72.
Ключові слова: батьківська поведінка, материнська поведінка, психодіагностика, допомогоа сім'ї.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Вер 2023 12:46
Останні зміни: 19 Вер 2023 12:46
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11701

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу