Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ САМОСТАВЛЕННЯ У НЕЗАДОВОЛЕНИХ ВЛАСНОЮ ЗОВНІШНІСТЮ ДІВЧАТ

Письменна В. та Яцюк Н.О. (2021) ОСОБЛИВОСТІ САМОСТАВЛЕННЯ У НЕЗАДОВОЛЕНИХ ВЛАСНОЮ ЗОВНІШНІСТЮ ДІВЧАТ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 105-108.

[img]
Перегляд
Текст
Письменна В., Яцюк Н.О..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Позитивне емоційне сприйняття власної особистості, прийняття себе, ціннісне ставлення до своїх особливостей є визначальними умовами гармонійного життя особистості. Саме самоставлення детермінує соціальну поведінку, визначає рівень успішності в діяльності та в особистісній самореалізації. Особливості самоставлення у структурі самосвідомості, самосприйняття, саморегуляції та міжособистісних стосунків визначаються з точки зору самопізнання, самоінтересу, дій, пов’язаних із розумінням себе, позитивного емоційного фону відносно себе.Самоставлення як процес та результат є динамічною ієрархічною системою, яка містить взаємоперетворювальні підсистеми: позитивне оцінне самоставлення (самоповага), позитивне емоційне самоставлення (аутосимпатія), негативне самоставлення (самоприниження). На взаємодію та рівні вираженості компонентів цих підсистем, їх модальність, що визначають загальну якість життя, впливають багато внутрішніх особистісних та зовнішніх соціальних факторів, одним із яких є сприйняття власної зовнішності та ставлення до неї. Адже юнацький вік є сенситивним стосовно формування ставлення до своєї зовнішності, що позначається на перебігу процесів самовизначення та самореалізації особистості, особливо серед дівчат, які надають зовнішності набагато важливішого значення, аніж юнаки.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Письменна В. Особливості самоставлення у незадоволених власною зовнішністю дівчат / В. Письменна; наук. кер. Н.О. Яцюк // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 105-108.
Ключові слова: психологія особистості, зовнішність дівчат, самоставлення.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 04 Жов 2023 06:49
Останні зміни: 04 Жов 2023 06:49
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11780

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу