Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУЇЦИДАЛЬНИХ НАХИЛІВ СЕРЕД СТАРШОКЛАСНИКІВ

Романович І. та Джеджера О.В. (2021) ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУЇЦИДАЛЬНИХ НАХИЛІВ СЕРЕД СТАРШОКЛАСНИКІВ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 116-119.

[img]
Перегляд
Текст
Романович І., Джеджера О.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

B Українi проблемa суїцидів стала дуже актуальною. Статистичні дані свідчать про суттєве збільшення проявів суїцидальної поведінки саме серед дітей, підлітків й молоді. Зростання самогубств, прояви і поширення аутоагресивних і аутодеструктивних перспектив серед старшокласників на сучасному етапі є реальною соціально-психологічною проблемою. Проблема схильності до суїцидальної поведінки є актуальною, оскільки обумовлена, в першу чергу тим, що зачіпає такі життєво важливі сфери, як питання життя і смерті. У другу чергу, проблема суїцидальних тенденцій є значущою для кожної людини, оскільки суїцид може бути здійснений абсолютно будь-якою людиною. У третю чергу, незважаючи на спаднегативної статистики самогубств, вони не мають тенденції до припинення, обумовлюючи необхідність корекції і профілактики суїцидальних тенденцій. Вивчення проблематики суїцидального аспекту, дозволяє конкретизувати момент суїцидального ризику серед старшокласників, оскільки в період дорослішання, дитина відчуває значні, на її погляд, життєві труднощі, обумовлені несформованим соціальним статусом і психогормональними особливостями розвитку організму. Психолого-фізіологічна специфіка старшокласників актуалізує доцільність надання допомоги з боку дорослих і культивування превентивних заходів, що дозволяють попередити суїцидальні тенденції у поведінці.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Романович І. Попередження суїцидальних настроїв серед старшокласників / І. Романович; наук. кер. О.В. Джеджера // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 116-119.
Ключові слова: психологія старшокласників, аутоагресія, суїцидальна поведінка, психологічна допомога.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 04 Жов 2023 07:36
Останні зміни: 04 Жов 2023 07:36
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11787

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу