Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ РОЗВИТКОМ ЕМОЦІЙНОЇ СФЕРИ ПІДЛІТКІВ І ЇХ СОЦІАЛЬНОГО СТАТУСУ В ГРУПІ

Романюк В. та Созонюк О.С. (2021) ПСИХОЛОГІЧНИЙ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ РОЗВИТКОМ ЕМОЦІЙНОЇ СФЕРИ ПІДЛІТКІВ І ЇХ СОЦІАЛЬНОГО СТАТУСУ В ГРУПІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 120-121.

[img]
Перегляд
Текст
Романюк В., Созонюк О.С..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Розвиток емоційної сфери пронизує все психічне життя людини і як один із провідних чинників визначає суб’єктивну якість буття особистості, характеризуючи індивідуальні й соціальні процеси. Тому її порушення приносять дисбаланс в особистісний розвиток, особливо в підлітковому віці. Підлітковий вік часто характеризують як перехідний, критичний і переломний період в житті. Саме в такому віці спостерігається так званий «підлітковий комплекс» емоційності, який включає зміни настрою підлітків – часом від нестримних веселощів до смутку і навпаки, а також ряд інших полярних якостей, які проявляються поперемінно. Характеризуючи емоційну сферу підлітків, дослідники, перш за все, відзначають особливу напруженість почуттів. Л. І. Божович і її однодумці описали характерний для підлітків «афект неадекватності», який проявляється в бурхливій некерованій емоційній реакції.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Романюк В. Психологічний взаємозв’язок між розвитком емоційної сфери підлітків і їх соціального статусу в групі / В. Романюк; наук. кер. О.С. Созонюк // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 120-121.
Ключові слова: психологія підлітків, особистісний розвиток, соціалізація підлітків, емоційна сфера, соціальний статус.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 06 Жов 2023 08:12
Останні зміни: 16 Січ 2024 11:05
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11789

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу