Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

РОБОТА ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ЩОДО РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У ПІДЛІТКІВ

Сосонюк О. та Кулакова Л.М. (2021) РОБОТА ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ЩОДО РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У ПІДЛІТКІВ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 122-124.

[img]
Перегляд
Текст
Сосонюк О., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

У сучасних умовах життя спостерігається широкий інтерес до вивчення проблеми емпатії, і зокрема емпатії у підлітків. Це питання хвилює не лише провідних психологів, а й психологів закладу освіти. Визначення емпатичних здібностей у особистості, все частіше стає предметом наукового вивчення в галузі психології. Пов’язано це з тим, що емпатія займає провідну роль у розвитку різних когнітивних процесів,емоційно-вольової сфери, є важливою складовою при взаєминах між людьми, дає можливість передбачити дії підлітків, припустити їх думки, висловлювання, зрозуміти причини вчинків інших людей. Так само наявність емпатії допомагає людині бути соціально розвинутим і активним. Мета статті − охарактеризувати роль психолога щодо розвитку у підлітка психологічних особливостей до виникнення емпатії, теоретичне обґрунтувати емпатії та шляхи її подолання.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Сосонюк О. Робота психолога закладу освіти щодо розвитку емпатії у підлітків / О. Сосонюк; наук. кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 122-124.
Ключові слова: практичний психолог, шкільний психолог, особистість підлітка, розвиток емпатії.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 06 Жов 2023 08:42
Останні зміни: 06 Жов 2023 08:42
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11803

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу