Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯВИЩА СОЦІАЛЬНОГО ВИГНАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

Ткач О. та Назаревич В.В. (2021) ПСИХОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯВИЩА СОЦІАЛЬНОГО ВИГНАННЯ В НАВЧАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 135-137.

[img]
Перегляд
Текст
Ткач О., Назаревич В.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Проблема формування позиції вигнанця – учня з низьким соціальним статусом – останні декілька років активно знаходиться в центрі уваги соціальної та психологічно-педагогічної думки. Висока динаміка соціокультурних змін помітно проявляється в характері статусно-рольових та морально-ціннісних установок, деформації світогляду молодого покоління. В умовах соціальної кризи найбільше піддається впливам та знеціненням ідеалів молоде покоління, оскільки у них ще не сформована система цінностей, а світогляд настільки мінливий, що зміна настроїв може призвести до втрати морального та психологічного клімату нації. Напружена та нестійка соціально-економічна ситуація розвитку суспільства зумовлюєзростання різноманітних відхилень в особистісному розвитку і поведінці підлітків. Особливу тривогу викликає цинізм, жорстокість та девіантна поведінка, в результаті якої і виникає явище соціального вигнання.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Ткач О. Психологічне дослідження явища соціального вигнання в навчальному середовищі / О. Ткач; наук. кер. В.В. Назаревич // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 135-137.
Ключові слова: девіантна поведінка, соціальне вигнання, психологія підлітків.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Жов 2023 07:09
Останні зміни: 09 Жов 2023 07:09
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11812

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу