Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ СЛОВНИКОВОГО ЗАПАСУ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ІЗ ЗНМ

Шостак О.О. та Рудік О.В. (2023) ОСОБЛИВОСТІ СЛОВНИКОВОГО ЗАПАСУ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ІЗ ЗНМ. Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень, 2023. с. 191-193.

[img]
Перегляд
Текст
Шостак О. О._Рудік О. В._Особливості словникового запасу молодших школярів із ЗНМ.pdf

Завантажити (1MB) | Перегляд

Анотація

Слово – основна структурно-семантична одиниця мови, без якої неможлива мовленнєва діяльність. Успішність цієї діяльності багато в чому залежить від обсягу словника, що використовується в спілкуванні, від точності та правильності розуміння значення слова, від можливостей його вибору та включення до необхідного контексту. Лексичний склад – найважливіший компонент мови, без засвоєння якого не можна опанувати мовленням як засобом спілкування і знаряддям мислення. Тому роботі над словом у школі, особливо у її початковій ланці, завжди надавали виняткове значення. Особливої уваги в цьому аспекті потребують молодші школярі із загальним недорозвитком мовлення (ЗНМ).

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шостак О. О. Особливості словникового запасу молодших школярів із ЗНМ / О. О. Шостак, О. В. Рудік // Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень : матеріали V Міжнар. наук. конф., м. Тернопіль, 7 лип., 2023 р. — Вінниця, 2023. - С. 191-193.
Ключові слова: словниковий запас, молодші школярі
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 10 Лист 2023 08:03
Останні зміни: 10 Лист 2023 08:05
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11933

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу