Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПОНЯТТЯ ТА СПЕЦИФІКА ФОЛЬКЛОРУ

Масюк І.О. (2023) ПОНЯТТЯ ТА СПЕЦИФІКА ФОЛЬКЛОРУ. Південноукраїнські наукові студії, 2023. с. 129-132.

[img] ["document_typename_spreadsheet" not defined]
Масюк, Казначеєва pdf.crdownload

Завантажити (308kB)

Анотація

Головна специфічна ознака фольклору – його усність. Усна форма творення, синхронне і діахронне передання, іншими словами поширення творів фольклору в конкретний час, а також передання із уст в уста, від покоління до покоління. Неабияка роль при цьому належить пам'яті: саме в пам'яті носіїв фольклору, його індивідуальних і колективних виконавців зафіксовано весь багатоплановий обсяг фольклорної інформації: певні сюжети, тексти, форми, стабільні стереотипи. В науці існує думка про те, що фольклор – це мистецтво пам'яті. Отже, фольклор є усною народною творчістю із особливими специфічними ознаками. Він має велику кількість форм та засобів, передає життєдіяльність народу, його традиції та побут, оспівує мужність, хоробрість, честь, хитрість, відвагу та інші особистісні та колективні якості народу. Передається із уст в уста та є невід’ємним засобом виховання підростаючого покоління та народу в цілому, а також чинником збереження історично-зумовлених традицій, вірувань та норм.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Масюк І. О. Поняття та специфіка фольклору / І. О. Масюк ; наук. кер. Л. М. Казначеєва // Південноукраїнські наукові студії : матеріали V Всеукр. наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених із міжнар. участю, м. Одеса, 14-15 груд. 2022 р. - Одеса, 2023. - С. 129-132.
Ключові слова: Фольклор, специфіка фольклору, поняття фольклору, фольклорна інформація, усна форма творення
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 39 Етнологія. Етнографія. Звичаї. Традиції. Спосіб життя. Фольклор > 398 Фольклор у вузькому значенні
Підрозділи: Художньо-педагогічний факультет > Кафедра івент-індустрій, культурології та музеєзнавства
Користувач, що депонує: О. В. Іванчук
Дата внесення: 18 Груд 2023 11:03
Останні зміни: 18 Груд 2023 11:03
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12105

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу