Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕТАПИ ПРОФЕСІЙНО-ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ ДОПОМАГАЮЧИХ ПРАКТИКІВ У СИСТЕМІ НЕФОРМАЛЬНОЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ: ДОСВІД СИМВОЛДРАМИ

Литвиненко С.А. та Ямницький В.М. (2023) ЕТАПИ ПРОФЕСІЙНО-ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ СУЧАСНИХ ДОПОМАГАЮЧИХ ПРАКТИКІВ У СИСТЕМІ НЕФОРМАЛЬНОЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ: ДОСВІД СИМВОЛДРАМИ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 85-87.

[img]
Перегляд
Текст
Литвиненко С., Ямницький В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Професійно-особистісне становлення і розвиток допомагаючих практиків є безперервним процесом упродовж життя, що відбувається як рух від доконцептуального способу через професійно-особистісну ідентифікацію фахівців з певними теоретичними підходами до формування професійної діяльності, заснованої на набутій компетентності та власному досвіді. Водночас трансформаційні зміни можуть відбуватися як повторювані цикли, у міру актуалізації певних тем, появи нових запитів і труднощів, а процес розвитку професіонала набувати нерівномірного характеру. Вагомими чинниками професійно-особистісного розвитку допомагаючих практиків постають: робота з клієнтами, практика супервізії та особиста психотерапія.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Литвиненко С.А. Етапи професійно-особистісного розвитку сучасних допомагаючих практиків у системі неформальної післядипломної освіти: досвід символдрами / С.А. Литвиненко, В.М. Ямницький // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 85-87.
Ключові слова: професійно-особистісний розвиток, допомагаючі практики, післядипломна освіта, досвід символдрами, практика супервізії та особиста психотерапія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 22 Січ 2024 08:01
Останні зміни: 22 Січ 2024 08:01
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12379

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу