Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНИЙ СТАН І НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ ДІТЕЙ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ

Созонюк О.С. (2023) ПСИХОЛОГІЧНИЙ СТАН І НАЦІОНАЛЬНА ІДЕНТИЧНІСТЬ ДІТЕЙ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 137-140.

[img]
Перегляд
Текст
Созонюк О.С..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Психологічна допомога дітям-переселенцям стосується насамперед коригування їхніх емоційних станів та адаптації до нових місць проживання на рівні когнітивних і поведінкових реакцій. Проте ця допомога має будуватися на більш комплексних засадах та враховувати соціально- та політико-психологічну складову процесу їхньої адаптації та справжньої інтеграції в українське суспільство, тобто йдеться про виховання дітей у дусі патріотизму та національної єдності на базі європейських цінностей. Безумовно на підвищення рівня національної ідентичності впливає багато чинників і серед них доброзичливе ставлення жителів західних областей до біженців зі східних областей. Тисячі людей надали прихисток і їжу вимушено переміщеним особам. Це сприятиме процесам консолідації нації. Але є виклики знищення української національної ідентичності через примусове вивезення дітей до росії. А на окупованих територіях вже у молодших класах переконують дітлахів, що такої нації як українці не існує, що це вигадка нацистів. Це злочин, який прирівнюється до геноциду народу. Окупанти порушують усі норми міжнародного права, вчиняють насильство над мирними людьми.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Созонюк О.С. Психологічний стан і національна ідентичність дітей внутрішньо переміщених осіб: сучасні виклики / О.С. Созонюк // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 137-140.
Ключові слова: психологічний стан, національна ідентичність, діти внутрішньо переміщених осіб.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 23 Січ 2024 08:43
Останні зміни: 23 Січ 2024 08:43
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12392

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу