Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Хаустова Т.М. (2023) СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ВНУТРІШНЬО-ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 145-147.

[img]
Перегляд
Текст
Хаустова Т.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Повномасштабне вторгнення та збройна агресія рф спричинили масове внутрішнє переміщення осіб у 2022 році. Враховуючи дані базового територіального оцінювання зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб (ВПО), Рівненська область станом на початок травня стала прихистком для більш ніж 54 тис. ВПО, що складає 4,7% від загальної кількості населення м. Рівне та Рівненської області. У результаті, ймовірно, створилась і продовжує формуватись чимала соціальна група з певними характеристиками. Представники цієї групи можуть мати певні надбані соціально-психологічні особливості, що сформувались під впливом здебільшого негативних обставин (втрата близьких, майна, житла, фізичні і психологічні травми тощо). Ці особистості мають вплив на процеси ефективної взаємодії із людьми, досягнення успіху, відчуття щастя і задоволеності собою і оточуючими ВПО в приймаючій громаді, навіть за наявності несприятливих обставин. Вище перелічені компоненти є складовими життєстійкості особистості. Саме тому, всебічне дослідження життєстійкості ВПО в Рівненській громаді як одного з головних факторів успішної інтеграції та адаптації є актуальним. Мета даної розвідки полягає у висвітленні результатів теоретичного дослідження соціально-психологічних особливостей життєстійкості внутрішньо переміщених осіб.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Хаустова Т.М. Соціально-психологічні особливості життєстійкості внутрішньо-переміщених осіб / Т.М. Хаустова // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 145-147.
Ключові слова: соціально-психологічні особливості, життєстійкість, внутрішньо-переміщені особи, Рівненщина.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 23 Січ 2024 09:34
Останні зміни: 23 Січ 2024 09:34
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12394

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу