Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ ВИЯВУ ПІДВИЩЕНОЇ ТРИВОЖНОСТІ У ДІТЕЙ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ

Шевчук А.І. та Широких А.О. (2023) ОСОБЛИВОСТІ ВИЯВУ ПІДВИЩЕНОЇ ТРИВОЖНОСТІ У ДІТЕЙ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 151-154.

[img]
Перегляд
Текст
Шевчук А.І., Широких А.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Серед великого розмаїття актуальних проблем психології, що потребують особливого підходу до їх розв’язання вважливе місце має – тривожність. Тривога, неспокій – явища, які часто присутні в психічному житті людини. Розвиток особистості в підлітковому віці вимагає пильної уваги дорослих, оскільки невдале входження у соціум посилює загальну кризову ситуацію віку, веде до дезадаптації особистості, порушує нормальний перебіг життєдіяльності. Виявлення причин поведінки підлітка, що входить у протиріччя з інтересами суспільства, та вироблення ефективних стратегій його корекції є однією з «вічних» тем психології та педагогіки. До того ж, саме підлітковий вік вважається сенситивним періодом для корекції порушень у розвитку особистості. Мета повідомлення – обґрунтувати вікові особливості прояву підвищеної тривожності підлітків.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шевчук А.І. Особливості вияву підвищеної тривожності у підлітків / А.І. Шевчук, А.О. Широких // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 151-154.
Ключові слова: психологія підлітків, прояви тривожності, психодіагностика.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 23 Січ 2024 10:03
Останні зміни: 23 Січ 2024 10:03
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12395

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу