Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

РОЛЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ У ФОРМУВАННІ МАСОВОЇ СВІДОМОСТІ ГРОМАДЯН

Чмут Я. та Широких А.О. (2023) РОЛЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ У ФОРМУВАННІ МАСОВОЇ СВІДОМОСТІ ГРОМАДЯН. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 147-150.

[img]
Перегляд
Текст
Чмут Я. Широких А.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

ЗМІ є важливим інструментом формування громадянської позиції, особливо під час воєнних дій. Забезпечуючи доступ до інформації, вони сприяють глибшому розумінню подій та проблем, стимулюють активну громадянську участь у суспільстві. Проте, можуть стимулювати й негативні наслідки, такі як маніпуляція громадською думкою, поширення фейкової або необ'єктивної інформації за ефектом «кривого дзеркала». Отже, важливо забезпечити рівновагу між свободою слова та відповідальністю ЗМІ перед суспільством. Це можна досягти через правильне законодавче регулювання, підвищення медійної грамотності населення та підтримку незалежних журналістів та редакцій, що прагнуть до об'єктивного та різностороннього освітлення подій.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Чмут Я. Роль засобів масової інформації у формуванні масової свідомості громадян / Я. Чмут, А.О. Широких // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 147-150.
Ключові слова: засоби масової інформації (ЗМІ), масова свідомость громадян, громадянська участь у суспільстві.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 25 Січ 2024 10:13
Останні зміни: 25 Січ 2024 10:13
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12415

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу