Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ДЕТЕРМІНАНТИ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ САМОСВІДОМОСТІ

Шумик Л.Р. (2023) ДЕТЕРМІНАНТИ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ САМОСВІДОМОСТІ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 154-156.

[img]
Перегляд
Текст
Шумик Л.Р..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Задля успішної розбудови демократичної та правової Української держави, потрібна консолідованість нації, яка має високий рівень національної самосвідомості і цілісної ідентичності з нею. Усвідомлення державно-політичної, громадсько-територіальної спільності, духовно-культурної єдності та історичної спорідненості є тією низкою, яка з’єднує досвід та бажання багатьох поколінь, упорядковує національне життя, впливає на формування ціннісних орієнтацій національної спільноти, та на розуміння свого місця і ролі в сучасному світі. Мета дослідження – проаналізувати детермінанти, що впливають на формування національної самосвідомості та ідентифікації.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шумик Л.Р. Детермінанти формування національної самосвідомості / Л.Р. Шумик // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 154-156.
Ключові слова: національна самосвідомість, національне самоусвідомлення, громадянська відповідальність, націотворення.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 25 Січ 2024 10:29
Останні зміни: 25 Січ 2024 10:29
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12416

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу