Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПОСТТРАВМАТИЧНИЙ СТРЕСОВИЙ РОЗЛАД У УЧАСНИКІВ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ

Басалига Т. та Ямницький В.М. (2023) ПОСТТРАВМАТИЧНИЙ СТРЕСОВИЙ РОЗЛАД У УЧАСНИКІВ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 7-9.

[img]
Перегляд
Текст
Басалига Т. Ямницький В.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Війна з її потужним психотравмуючим впливом показала, наскільки важливою є роль психологів та психотерапевтів, котрі щоденно роблять значущий вклад в здорове майбутнє кожного, чиє психічне здоров´я потребує допомоги. Якщо розглядати стрес і травму в житті людини, то постає питання: травма виникає в результаті стресу чи стрес виникає в результаті травми? Один і другий термін розуміються як сама подія і як реакція на неї. Самі поняття тісно пов’язані, тому їх можуть розглядати і як тотожні, і як відмінні. Проте, власне, назва ПТСР (посттравматичний стресовий розлад) свідчить про те, що стрес є результатом травми. Тому метою дослідження є диференціація ПТСР серед інших психічних розладів в учасників збройних конфліктів.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Басалига Т. Посттравматичний стресовий розлад у учасників збройних конфліктів / Т. Басалига; наук. кер. В.М. Ямницький // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 7-9.
Ключові слова: посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), збройний конфлікт.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 06 Лют 2024 08:48
Останні зміни: 06 Лют 2024 08:48
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12516

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу