Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МЕХАНІЗМИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Гонтаренко В. та Джеджера О.В. (2023) МЕХАНІЗМИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 28-30.

[img]
Перегляд
Текст
Гонтаренко В., Джеджера О.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

В житті кожної людини зустрічаються труднощі, які вимагають подолання, причому кожний з нас стикається із станом дискомфорту, виникає почуття тривоги, й навіть безвихідності, що викликається труднощами, які постають на шляху до досягнення мети. Стан дискомфорту може бути викликаний різними причинами: від дефіциту сил, як фізичних, так й психічних до невпевненості у правильності прийнятого рішення. В таких випадках практично кожна людина намагається якнайшвидше вийти з подібного статусу, використовуючи різноманітні психологічні врівноважуючи механізми, а саме – психологічний захист. Цей шлях характерний не тільки для дорослої людини, а також й для дитини. Мета статті - розкрити та проаналізувати типові реакції поведінки дитини в якості механізмів психологічного захисту, а також дослідити моделі поведінки або реакції на травмуючу ситуацію, з якою стикається дитяча психіка.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Гонтаренко В. Механізми психологічного захисту дітей / В. Гонтаренко; наук. кер. О.В. Джеджера // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 28-30.
Ключові слова: психологічний статус особистості, поведінка дітей, психологічний захист.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 07 Лют 2024 09:44
Останні зміни: 07 Лют 2024 09:46
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12543

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу