Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФІЛАКТИКИ ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ

Горбатюк О. та Павелків В.Р. (2023) МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФІЛАКТИКИ ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 32-34.

[img]
Перегляд
Текст
Горбатюк О., Павелків В.Р..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Підлітковий вік є періодом інтенсивного фізіологічного та психологічного зростання, коли молоді люди вступають у нову стадію життя. Саме на цьому етапі формуються основи майбутньої особистості, визначаються цінності, норми поведінки та ставлення до оточуючого світу. Однак, підлітки також стикаються з численними викликами та можуть потрапити у ризик девіантної поведінки, яка відхиляється від соціально прийнятих норм. Девіантна поведінка у підлітковому віці може приймати різні форми, включаючи агресію, вживання наркотиків, алкоголю, сексуальну активність, крадіжки та багато іншого. Ці форми поведінки можуть мати серйозні наслідки для самого підлітка, його родини та суспільства в цілому. Мета повідомлення полягає у висвітленні способів профілактики девіантної поведінки у підлідковому віці.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Горбатюк О. Методичні аспекти профілактики девіантної поведінки підлітків / О. Горбатюк; наук. кер. В.Р. Павелків // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 32-34.
Ключові слова: психологічна пітримка, поведінка підлітків, девіантна поведінка, психологічна профілактика.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 07 Лют 2024 10:04
Останні зміни: 07 Лют 2024 10:04
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12547

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу