Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ КОНФЛІКТНОЇ ПОВЕДІНКИ У ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ

Каверіна Б. та Созонюк О.С. (2023) ОСОБЛИВОСТІ КОНФЛІКТНОЇ ПОВЕДІНКИ У ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 47-51.

[img]
Перегляд
Текст
Каверіна Б., Созонюк О.С..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Підлітковий вік є складним етапом переходу від дитинства до дорослості, що супроводжується наростанням внутрішніх суперечностей розвитку та напруженості міжособистісної взаємодії з однолітками, дорослими та батьками. Практика показує, що підліткам складно вирішувати виникаючі конфлікти, і у їх конфліктах переважають деструктивні тенденції. Для зниження гостроти подібних явищ та більш продуктивного вирішення міжособистісних конфліктів, необхідне розуміння сутності, змісту конфліктів, їх структури, чинників, що їх викликають, а також конфліктності, що дозволить здійснювати вибір адекватних способів та засобів роботи з ними. Мета дослідження – охарактеризувати психологічні особливості та детермінанти конфліктної поведінки підлітків.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Каверіна Б. Особливості конфліктної поведінки у підлітковому віці / Б. Каверіна // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С.47-51.
Ключові слова: підлітковий вік, кризові явища, конфліктна поведінка.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 12 Лют 2024 09:30
Останні зміни: 12 Лют 2024 09:30
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12580

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу