Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ПРИЧИНИ ПОШИРЕННЯ АЛКОГОЛІЗМУ В СЕРЕДОВИЩІ ПІДЛІТКІВ

Ковальчук О. та Аладько Т. та Ковальчук С. та Луцик Г.О. (2023) СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ПРИЧИНИ ПОШИРЕННЯ АЛКОГОЛІЗМУ В СЕРЕДОВИЩІ ПІДЛІТКІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 55-58.

[img]
Перегляд
Текст
Ковальчук О.,Аладько Т.,КовальчукС.,ЛуцикГ.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Процес соціалізації сучасного підлітка відбувається за умов соціальної кризи, руйнації старих стереотипів поведінки, переосмислення нормативних і ціннісних орієнтацій минулого. Кризове суспільство негативно впливає не лише на особистісний розвиток підлітків, але й руйнує систему цінностей та моральних орієнтирів молоді. Українське суспільство зіткнулося з проблемою стрімкого поширення алкогольної залежності у середовищі сучасної молоді. Проблема алкогольної залежності підлітків посідає особливе місце у психолого-педагогічних дослідженнях, що зумовлено великим діапазоном вираженості поведінковихрозладів, високою частотою їх появи, непосильними для дітей та підлітків труднощами їх навчальної та соціальної адаптації. Адже прояви алкогольної залежності підлітків можна віднести до ненормативної поведінки особистості в суспільстві. Вживання алкоголю може мати серйозні наслідки, такі як фізичні захворювання, психологічні та соціальні проблеми. Особливої уваги у розв'язанні цієї проблеми потребує дослідження соціально-психологічних чинників поширення алкоголізму в підлітковому середовищі, яке допоможе зрозуміти проблеми та розробити ефективні стратегії профілактики та лікування.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Ковальчук О. Соціально-психологічні причини поширення алкоголізму в середовищі підлітків / О. Ковальчук, Т. Аладько, С. Ковальчук; наук. кер. Г.О. Луцик // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 55-58.
Ключові слова: емоційні стани, підлітковий вік, алкогольна залежність.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 12 Лют 2024 10:27
Останні зміни: 12 Лют 2024 10:27
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12583

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу