Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МІЖКУЛЬТУРНОЇ АДАПТАЦІЇ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ У ЧУЖІЙ КРАЇНІ

Лаврук Л. та Джеджера О.В. (2023) ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МІЖКУЛЬТУРНОЇ АДАПТАЦІЇ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ У ЧУЖІЙ КРАЇНІ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 77-79.

[img]
Перегляд
Текст
Лаврук Л., Джеджера О.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Сьогодні Україна внаслідок війни переживає чи не найбільшу міграційну кризу в своїй історії у звʼязку із великою кількістю вимушених переселенців з України, які за останній рік заполонили країни Європи. Згідно статистики Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) станом на 19 липня 2022 року з України виїхало 9 567 033 осіб. До транскордонних переміщень, які можуть носити маятниковий характер і не можуть вважатись підтвердженням стійкого повернення відносяться 3 793 403 особи. Якщо порівняти січень і серпень 2022 то, майже за пів року війни чисельність тих, хто живе і працює в Україні, зменшилася на 6,7 млн. з них частина виїхала за кордон, частина потрапила в окупацію. Мета дослідження – проаналізувати психологічні особливості міжкультуральної адаптації переселенців у чужій країні.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Лаврук Л. / Л. Лаврук; наук. кер. О.В. Джеджера // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 77-79.
Ключові слова: міжкультурна адаптація, стадії адаптації, вимушене переселення.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Лют 2024 08:41
Останні зміни: 16 Лют 2024 08:58
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12619

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу