Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ШКІЛЬНА ТРИВОЖНІСТЬ ПІДЛІТКІВ ЯК СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА ПРОБЛЕМА

Мисько Є. та Кулакова Л.М. (2023) ШКІЛЬНА ТРИВОЖНІСТЬ ПІДЛІТКІВ ЯК СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА ПРОБЛЕМА. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 83-86.

[img]
Перегляд
Текст
Мисько Є., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Тривожність підлітка часто порушує його нормальне життя, нерідко виступає причиною порушення соціальних зв’язків з навколишніми. Одними із частих проявів тривожності в підлітків є апатія, в’ялість, безініціативність. Саме внутрішній конфлікт, суперечливість прагнень дитини, коли одне її сильне бажання суперечить іншому, одна потреба заважає іншій, є причиною виникнення тривоги. Занепокоєння стосовно перебування/навчання у школі є поширеним явищем і воно може розвинутися у будь-якої дитини, незалежно від віку, рівня навчання чи успішності. Для деяких учнів ця проблема може стати настільки серйозною, що вона заважатиме їхній здатності навчатися та здобувати освіту в школі. Мета дослідження – охарактеризувати особливості шкільної тривожності у підлітків як соціально-психологічну проблему.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Мисько Є. Шкільна тривожність підлітків як соціально-психологічна проблема / Є. Мисько; наук. кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 83-86.
Ключові слова: психологія підлітків, тривожність, рівні тривожності, соціальна адаптація.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Лют 2024 09:50
Останні зміни: 16 Лют 2024 09:50
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12621

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу