Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНА ГОТОВНІСТЬ МОЛОДІ ДО СІМЕЙНОГО ЖИТТЯ

Парчук Т. та Дружиніна І.А. (2023) ПСИХОЛОГІЧНА ГОТОВНІСТЬ МОЛОДІ ДО СІМЕЙНОГО ЖИТТЯ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 96-97.

[img]
Перегляд
Текст
Парчук Т., Дружиніна І.А..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Коли ми говоримо про готовність особистості до сімейного життя, то маємо на увазі подружню зрілість. Подружня зрілість – це здатність виконувати певним чином окреслені завдання та вимоги, які з’являється в конкретному віковому періоді чи на визначеному етапі життя. (М. Рис) Сімейне життя вимагає зрілості, бо численні сімейні пари розпадаються через незрілість. Хоч існують випадки, коли незрілі особистості укладають подружжя і тоді намагаються ставати зрілими, найкращий час для розвитку особистої зрілості – це час до шлюбу, а не після шлюбу. Час підготовки до шлюбу – час глибокого пізнання тої людини, з якою хочеш провести своє життя і якій прагнеш себе подарувати, вкладаючи свою долю в її руки. Що краще наречені підготовані до шлюбу, то краще буде їм закласти фундамент для подружжя. Мета: проаналізувати та виявити психологічні особливості готовності до шлюбу сучасної молоді.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Парчук Т. Психологічна готовність молоді до сімейного життя / Т. Парчук; наук. кер. І.А. Дружиніна // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 96-97.
Ключові слова: психологічна готовність, молодь, психологія сімейного життя, створення сім'ї.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Лют 2024 11:50
Останні зміни: 19 Лют 2024 11:50
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12625

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу