Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОКОРЕКЦІЯ АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ ЗАСОБАМИ АРТТЕРАПІЇ

Приступлюк С. та Павелків В.Р. (2023) ПСИХОКОРЕКЦІЯ АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ ЗАСОБАМИ АРТТЕРАПІЇ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 101-103.

[img]
Перегляд
Текст
Приступлюк С., Павелків В.Р..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Повномасштабна війна в Україні наклала відбиток на всі вікові категорії людей, але саме діти підліткового віку (приблизно з 11 до 19 років) є однією із найвразливіших категорії. Оскільки підлітки ще не мають власної, чітко сформованої системи поглядів, життєвих цінностей, моральних переконань та самооцінки, під впливом травматизуючих подій та гострого стресу вони можуть реагувати на події і ситуації по-різному. Однією із можливих реакцій є агресивна поведінка. Оскільки, зачасту, при наявності проблем, підлітки замикаються в собі, психологи та психотерапевти не лише в Україні, а й по всьому світу широко використовують засоби арт-терапії з метою психокорекції проблемної поведінки. Адже завдяки використанню творчості арт-терапія допомагає втілювати свої емоції, переживання і проблеми використовуючи такі підручні засоби як: папір, олівці, фарби, тканини і т.д.. У зв’язку з цим процесом в кінцевому етапі відбувається полегшення, адже підліток ніби «виговорюється» і проживає свої емоції, негативна енергія трансформується і знаходить вивільнення, що сприяє звільненню особистості від напруги. Мета дослідження. Дослідити вплив арт-терапевтичних засобів на психо-емоційний стан підлітків під час кризових та травматизуючих ситуацій (умови війни), використання арт-терапії в психокорекції агресивних проявів поведінки підлітків.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Приступлюк С. Психокорекція агресивної поведінки підлітків засобами арттерапії / С. Приступлюк; наук. кер В.Р. Павелків // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 101-103.
Ключові слова: психологія підлітків, агресивна поведінка, арттерапія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Лют 2024 14:06
Останні зміни: 19 Лют 2024 14:06
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12645

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу