Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФЕНОМЕН ХАРИЗМИ ТА ЙОГО ВПЛИВ НА МІЖОСОБИСТІСНУ ВЗАЄМОДІЮ

Пшенична Л. та Безлюдна В.І. (2023) ФЕНОМЕН ХАРИЗМИ ТА ЙОГО ВПЛИВ НА МІЖОСОБИСТІСНУ ВЗАЄМОДІЮ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 103-105.

[img]
Перегляд
Текст
Пшенична Л., Безлюдна В.І..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Психологічне трактування феномена харизми у зарубіжній та вітчизняній психології характеризується різносторонньою та недостатньою операціоналізацією. Ймовірно, це й зумовлює гостроту та тривалість дискусій про природу, детермінанти та психологічні прояви харизматичних особистостей у різних соціальних сферах. Харизматична проблематика нині набула статусу модної та затребуваної, вона відтворена у наукових та публіцистичних статтях, виступах публічних лідерів, фахівців з реклами, іміджу, піару. Дискусії є показником не тільки складності та багатозначності харизми, а й свідченням її зростаючої затребуваності в науці та масовій свідомості. Дискусії виконують функцію психологічного засобу, який актуалізує науковий інтерес харизми як психологічного явища. Мета роботи ‒ харизма особистості як соціальний феномен.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Пшенична Л. Феномен харизми та його вплив на міжособистісну взаємодію / Л. Пшенична; наук. кер. В.І. Безлюдна // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 103-105.
Ключові слова: психологічні якості особистості, феномен харизми, міжособистісна взаємодія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Лют 2024 14:16
Останні зміни: 19 Лют 2024 14:16
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12646

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу