Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВІРА ДІТЕЙ У ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ

Українець В. та Безлюдна В.І. (2023) ВІРА ДІТЕЙ У ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 123-125.

[img]
Перегляд
Текст
Українець В., Безлюдна В.І..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

24 лютого 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення російських військ на територію України. Війна – це травматична подія і ця дата докорінно змінила та вплинула емоційно, психологічно, фізично на велику кількість людей в країні. Зміни у формуванні психіки, установок, світогляду та віри – все це викликає фрустрацію, депресію. Дані стани відчувають не тільки дорослі, але й діти. На даний час Росія позбавила безтурботного, радісного дитинства ціле покоління маленьких українців. Однак, вони так само, як дорослі, творять майбутнє України. Таким чином ми маємо в Україні існування дітей війни як складне соціальне – психологічне явище. В той же час вони щодня чують про героїчну боротьбу наших захисників, яке спонукає їх вірити, тобто, допомагати, бути причетними до патріотичного суспільства.Мета статті – розкрити сутність феномену «віра» та його функцій у формуванні відчуття індивідуального психологічного благополуччя людини у період війни.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Українець В. Віра дітей у Збройні Сили України / В. Українець; наук. кер. В.І. Безлюдна // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 123-125.
Ключові слова: феномен віри, благополуччя людини, бойовий дух військових.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 21 Лют 2024 13:07
Останні зміни: 21 Лют 2024 13:07
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12675

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу