Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МЕТОДИ АРТТЕРАПІЇ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ СІМЕЙНИХ ВІДНОСИН

Федорович Р. та Опанасюк І.В. (2023) МЕТОДИ АРТТЕРАПІЇ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ СІМЕЙНИХ ВІДНОСИН. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 125-127.

[img]
Перегляд
Текст
Федорович Р., Опанасюк І.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Понад рік в нашій країні триває кривава, жорстока війна, яка несе в собі відчай, тривогу неспокій та безліч втрат. Навіть в невизначених життєвих реаліях людство продовжує творити, розвиватись та прагне подолати вплив та наслідки воєнних подій. Психічне здоров'я становить запоруку здорової, гармонійної в емоційному аспекті особистості. Вироблення стратегій поведінки в критичних ситуаціях, здатність діяти з внутрішнім середовищем свої почуттів, адаптування до умов сьогодення, є актуальною проблемою. Саме метод арттерапії сприяє в рефлексивному осмисленні суб’єктом своїх проблемних емоційних переживань, втілених у художньо-символічні форми. Актуальність зумовлена ще й тим, що метод арттерапії включає техніки, які дозволяють членам сім'ї за допомогою засобів візуальної експресії перебудовувати й зрозуміти безліч неусвідомлених чи негативних аспектів функціонування сімейної системи. Мета дослідження полягає у науковому вивченні методів арт-терапії як засобу корекції сімейних відносин.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Федорович Р. Методи арттерапії як засіб корекції сімейних відносин / Р. Федорович, І.В. Опанасюк // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 125-127.
Ключові слова: сімейні відносини, психологічна корекція, арттерапія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 21 Лют 2024 13:18
Останні зміни: 21 Лют 2024 13:57
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12676

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу