Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ЕЙДЖИЗМУ В СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ

Чорноус Я. та Кулакова Л.М. (2023) ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ЕЙДЖИЗМУ В СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 131-134.

[img]
Перегляд
Текст
Чорноус Я., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Ейджизм є досить поширеним явищем у світі. Ейджизм виникає, коли вік використовується для поділу людей на певні категорії таким чином, що це шкодить їм, ставить у невигідне положення, породжує несправедливість і підриває солідарність між поколіннями. До основних сфер розгортання ейджизма належать: соціально-економічна, психологічна та медична. З самого дитинства, і в міру дорослішання, людина зустрічається з ейджизмом стосовно себе і виявляє його до оточуючих в результаті підсвідомого прийняття панівних у суспільстві упереджень, негативних уявлень і стереотипів щодо людей різного віку.Ейджизм розглядається як вікова дискримінація в суспільно-політичному житті: оцінка молодих як некомпетентних чи наївних, а літніх людей як немічних і застряглих у минулому. Метою статті є теоретичне обґрунтування психологічних особливостей прояву ейджизму в студентської молоді.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Чорноус Я. Психологічні особливості прояву ейджизму в студентської молоді: теоретичний аспект / Я. Чорноус; наук. кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 131-134.
Ключові слова: ейджизм, старіння поколінь, студент, люди похилого віку.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 21 Лют 2024 13:55
Останні зміни: 21 Лют 2024 13:55
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12679

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу