Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПРОБЛЕМА ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ ЛІКАРІВ

Шепель Т. та Безлюдна В.І. (2023) ПРОБЛЕМА ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ ЛІКАРІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 137-139.

[img]
Перегляд
Текст
Шепель Т., Безлюдна В.І..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Синдром емоційного вигорання (СЕВ) є надзвичайно складною та поширеною проблемою сучасності. Точної статистики не існує, але близько 5-7% населення планети страждає від синдрому вигорання. У 30-90% випадків цей синдром супроводжує професійну діяльність людей. Частота виявлення СЕВ у медичних працівників спостерігається на рівні від 20-75%. «Емоційне вигорання» - це специфічний синдром, який проявляється фізичним та емоційним виснаженням внаслідок перевтоми, високих вимог до себе та тривалого постійного стресу на роботі.Тому при атестаціях, які регулярно проводяться для лікарів варто було б не тільки визначати їх рівень знання патологій і методів їхнього лікування, а й враховувати емоційну сторону підходу до пацієнтів. Мета дослідження: проаналізувати вплив локусу контролю і професійної мотивації на ступінь емоційного вигорання лікарів стаціонарих та поліклінічних відділень.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шепель Т. Проблема емоційного вигорання лікар / Т. Шепель; наук. кер. В.І. Безлюдна // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 137-139.
Ключові слова: синдром емоційного вигорання, професія лікаря, рівень професійності, емпатійність.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 27 Лют 2024 08:35
Останні зміни: 27 Лют 2024 10:55
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12697

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу