Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СТАТИСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ПТСР У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Яремчук Ю. та Джеджера О.В. (2023) СТАТИСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИНИКНЕННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ПТСР У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 148-150.

[img]
Перегляд
Текст
Яремчук Ю., Джeджера О.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

З початком антитерористичної операції на Україні у 2014 р., а згодом й розгортання повномасштабної війни по всій території держави у лютому 2022 р., питанню вивчення впливу бойових дій щодо захворюваності на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) серед військовослужбовців України майже не приділялося уваги. Це обумовлюється декількома факторами: по-перше нестачею спеціалістів, які можуть оцінити емоційний стан військовослужбовців та оказати належну психологічну підтримку; по-друге, відсутністю будь-яких спеціалізованих наукових досліджень в цій сфері; по-третє, складністю збору інформації у гарячих точках; по-четверте, розрізненістю статистичних відомостей, що розподіляються між різними військовими установами й не узагальнюються. Мета дослідження - проаналізувати та розкрити статистичні особливості виникнення захворюваності на ПТСР у військовослужбовців, спираючись на дослідження американських лікарів, які вивчали тенденції захворюваності на ПТСР серед військовослужбовців США на дійсній службі між 1999 і 2008 роками, а також власний досвід консультанта з морально-психологічної підтримки ГО «Центр підтримки Атлант».

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Яремчук Ю. Статистичні особливості виникнення захворюваності на ПТСР у військовослужбовців / Ю. Яремчук; наук. кер. О.В. Джеджера // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 148-150.
Ключові слова: посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), військовослужбовці України, психологічна підтримка.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 28 Лют 2024 08:38
Останні зміни: 28 Лют 2024 08:38
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12708

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу