Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕКСПЕРЕМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ КАЗКОТЕРАПІЇ У РОБОТІ З ДІТЬМИ В УМОВАХ ВІЙНИ

Ярмошевич В. та Литвиненко С.А. (2023) ЕКСПЕРЕМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ КАЗКОТЕРАПІЇ У РОБОТІ З ДІТЬМИ В УМОВАХ ВІЙНИ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 150-152.

[img]
Перегляд
Текст
Ярмошевич В , Литвиненко С.А..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

В сучасному травмованому українському просторі є гостра потреба у науково-методичній літературі, яка б містила рекомендації щодо допомоги постраждалим під час бойових дій. Й окреме, особливе місце в практиці роботи з психотравмою, казкотерапії як екологічному методу опрацювання травматичного досвіду, що прокладає новий шлях «Героя». Однин із дієвих методів впливу на емоційну сферу дитини є казка, яка розкриває внутрішній світ особистості і позитивно впливає на неї. Відповідно до сучасних психологічних досліджень, арттерапія вважається одним найефективніших засобів поліпшення психофізіологічного стану дитини. Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та емпірично дослідити вплив казкотерапії та в розкритті проблеми подолання психічної травми у дітей засобами казкотерапії в умовах війни.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Ярмошевич В. Експериментальне дослідження використання методу казкотерапії у роботі з дітьми в умовах війни / В. Ярмошевич; наук. кер. С.А. Литвиненко // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 150-152.
Ключові слова: психотравма, поведінкові реакції, арттерапевтичні методи, казкотерапія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 28 Лют 2024 08:59
Останні зміни: 28 Лют 2024 08:59
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12709

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу