Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОРГАНІЗАЦІЇ КОРЕКЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ ІЗ ЗАТРИМКОЮ МОВЛЕННЄВОГО РОЗВИТКУ

Гузик О. та Широких А.О. (2023) ОРГАНІЗАЦІЇ КОРЕКЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ ІЗ ЗАТРИМКОЮ МОВЛЕННЄВОГО РОЗВИТКУ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 18-20.

[img]
Перегляд
Текст
Гузик О., Штроких А..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

У Базовому компоненті дошкільної освіти зазначається, що одним з головних завдань дошкільної освіти є формування особистості дитини й підготовка її до навчання в школі. Аналіз психолого- педагогічної літератури свідчить про збільшення кількості дітей дошкільного віку із порушеннями усного мовлення. У зв’язку з цим значущості набуває превентивне навчання і виховання дошкільників з порушеннями мовлення, особливо з загальним недорозвитком мовлення (ЗНМ). Такі діти належать до неоднорідної та чисельної групи, для якої оволодіння усним мовленням – єдиний і основний шлях особистісного розвитку. Мета дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні, вивченні та організації корекційної роботи для дітей із ЗНМ у дошкільному закладі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Гузик О. Організації корекційної роботи з дітьми із затримкою мовленнєвого розвитку / О. Гузик, А. О. Широких // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 18-20.
Ключові слова: діти із затримкою розвитку, мовленнєвий розвиток, корекційна робота.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 25 Бер 2024 10:21
Останні зміни: 25 Бер 2024 10:21
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12881

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу