Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

КОРЕКЦІЯ ТРИВОЖНОСТІ МЕТОДОМ КОГНІТИВНО-ПОВЕДІНКОВОЇ ПСИХОТЕРАПІЇ В РОДИНАХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Зіборов Л. та Корчакова Н.В. (2023) КОРЕКЦІЯ ТРИВОЖНОСТІ МЕТОДОМ КОГНІТИВНО-ПОВЕДІНКОВОЇ ПСИХОТЕРАПІЇ В РОДИНАХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 33-34.

[img]
Перегляд
Текст
Зібров Л., Корчакова Н.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

ривожність. Це слово все частіше зустрічається у житті сучасної людини. Все частіше від навколишніх можна почути фрази, на кшталт, «я постійно за все переймаюсь», «Я не можу спокійно жити, я постійно тривожусь». Причиною такої поведінки може бути тривожність. Якщо благати людину не тривожитися, це мало чим допоможе. Не один рік на сході України тривають бойові дії. Багато людей постраждали від цих подій, особливо військових. Але говорячи про військових, слід згадувати тих, хто виступає для них надійним «тилом». Це родини військових, їх рідні, які постійно знаходяться у стані очікування і тривоги. Це може бути тривога завоїна, за себе, за своїх дітей, за близьких. Посилення тривоги може спричинятися багатьма змінними: утрата почуття безпеки внаслідок вразливості практично всієї території країни для ракетних обстрілів та атак БПЛА; постійні сигнали «повітряних тривог»; переміщення в інші регіони країни або за рубіж та пов’язані з цим утрата роботи й звичного, комфортного середовища; побутові негаразди; фінансові труднощі; соціальна ізоляція; невпевненість у майбутньому. Метою повідомлення є висвітлення питань наявності атмосфери тривожності у родинах військовослужбовців.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Зіборов Л. Корекція тривожності методами когнітивно-поведінкової терапії у родинах військовослужбовців / Л. Зіборов; наук. кер. Н.В. Корчакова // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 33-34.
Ключові слова: методи психокорекції, тривожність, когнітивно-поведінкова терапія, родини військовослужбовців.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 04 Квіт 2024 12:16
Останні зміни: 04 Квіт 2024 12:17
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12962

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу