Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ САМООЦІНКИ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ

Лициюк А. та Ставицька О.Г. (2023) ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ САМООЦІНКИ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ. Студенетський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 45-48.

[img]
Перегляд
Текст
Лициюк А., Ставицька О.Г..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Дослідження поняття «самооцінка», залишається актуальним для багатьох дослідників, оскільки дане поняття впливає на рівень та якість життя людини. Зазвичай, особистість, яка хоче розвиватися та змінювати власні негативні переконання, починає досліджувати рівень самосприйняття, самоцінності та впевненості в собі. Дане питання варто досліджувати саме у підлітковому віці, адже це важливий період, в якому відбуваються інтенсивні емоційні та соціальні зміни. В цей період формується самоусвідомлення та самооцінка, що робить цей час важливим для подальшого розвитку особистості. Тенденція до саморозвитку набирає обертів, тому що суспільство розуміє, що для свідомого та щасливого життя, необхідно активно працювати над собою, вивчати свої сильні та слабкі сторони. В першу чергу, для подолання негативних установок, необхідно дослідити їх походження та фактори впливу.Мета дослідження - визначити особливості розвитку та формування самооцінки у підлітковому віці.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Лициюк А. Особливості формування самооцінки в підлітковому віці / А. Лициюк; наук. кер. О.Г. Ставицька // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 45-48.
Ключові слова: підлітковий вік, самоідентичність, самооцінка.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Квіт 2024 11:32
Останні зміни: 09 Квіт 2024 11:32
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12996

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу