Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ГЛОБАЛІЗАЦІЯ ТА РЕАЛЬНА ПРАКТИКА СІМЕЙНО-ШЛЮБНИХ ВІДНОСИН У СУЧАСНИХ МУСУЛЬМАНСЬКИХ КРАЇНАХ

Шамсутдинова-Лебедюк Т.Н. (2004) ГЛОБАЛІЗАЦІЯ ТА РЕАЛЬНА ПРАКТИКА СІМЕЙНО-ШЛЮБНИХ ВІДНОСИН У СУЧАСНИХ МУСУЛЬМАНСЬКИХ КРАЇНАХ. Українське релігієзнавство, 2004: Вип.31-32. с. 95-107.

[img] Текст
Шамсутдінова-Лебедюк Т.Н..pdf

Завантажити (2MB)

Анотація

Слово глобалізація вже встигло надійно ввійти в наш лексикон, хоча сам термін з’явився порівняно недавно. Вважається, що його в науковий обіг вперше ввів американський економіст Р.Робертсон у 1985 р. Під це поняття почали підводити різноманітні процеси виходу суспільного життя в усіх його вимірах (економічних, політичних, культурних, інформаційних, конфесійних і т.д.) за межі окремих країн і регіонів. Тлумачення цього терміну в словниках, енциклопедіях, а також у індивідуальних дослідженнях часто залежить від специфіки тієї галузі знань, у контексті якої його розглядають. Проте можна констатувати, що глобалізація - явище універсальне і його розгляд потребує міждисциплінарного підходу. У даній статті ми робимо лише спробу розглянути глобалізаційні процеси та їх вплив на сімейно- шлюбні відносини у сучасному мусульманському світі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шамсутдинова-Лбедюк Т.Н. Глобалізація та реальна практика сімейно-шлюбних відносин у сучасних мусульманських країнах / Т.Н.Шамсутдинова-Лебедюк // Українське релігієзнавство. - 2004. - Вип. 31-32. - С. 95-107.
Ключові слова: сімейно-шлюбні відносини, мусульманські країни
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 34 Право. Юриспруденція > 342 Державне право. Конституційне право. Адміністративне право
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра філософії
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 19 Черв 2024 12:18
Останні зміни: 19 Черв 2024 12:18
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13798

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу