Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПЕРСПЕКТИВИ РЕЛІГІЙНОГО БУТТЯ ВОЛИНСЬКОГО РЕГІОНУ

Булига (Панчук) І.І. (2016) ПЕРСПЕКТИВИ РЕЛІГІЙНОГО БУТТЯ ВОЛИНСЬКОГО РЕГІОНУ. Молодий вчений, 2016 (№12.1): 40. с. 73-77. ISSN 2313-2167, 2304-5809

[img] Текст
Булига І.І._molv_2016_12.1_21.pdf

Завантажити (161kB)

Анотація

Сучасний світ знаходиться у стані стрімкого відходу від попереднього світогляду. З цієї точки зору, релігія на сьогодні знаходиться у критичній ситуації, виходом з якої не є пошук альтернативи постмодерну чи його заперечення, а усвідомлення і прийняття незворотності змін у світогляді і породженої цим духовної ситуації. Таким чином, зміни у свідомості людей суттєво впливають на християнство, що у дослідженні перспектив релігійного майбутнього Волинського регіону набуває особливої ваги. У цьому регіоні формується власна регіональна релігійна, духовна культурна традиція. Вона, безумовно, має християнське забарвлення, проте в умовах глобалізації та постмодерну, релігійної свободи та плюралізації релігійного життя набуває якісно нової специфіки. Відтак регіональна конфесійна модель Волині є системою різних релігійних об’єднань, в якій домінує православ’я. Актуальними проблемами в регіоні є відсутність, насамперед, стійкого діалогу між представниками православних конфесій, що призводить (ця тенденція буде зберігатися) до виникнення конфліктних ситуацій. Останній факт поряд з активною соціальною діяльністю сприятиме «протестанізації» Волинського регіону.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Булига І.І. Перспективи релігійного Волинського регіону / І.І.Булига // Молодий вчений. - 2016. - №12.1 (40) - С. 73-77.
Ключові слова: постмодерн, Волинський регіон, релігійна сфера, християнство, конфесії
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 11 Метафізика
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра філософії
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 27 Черв 2024 10:43
Останні зміни: 27 Черв 2024 10:48
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13852

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу